BEHANDELING

WASSEN

Honden worden bij mij gewassen met een shampoo die past bij de vacht van de hond. Hiernaast breng ik een conditioner aan waardoor de vacht van de hond zacht aanvoelt en makkelijker wordt om te ontklitten. Hierna zal hij gedroogd worden met een waterblazer of handföhn. Je kunt er bij mij ook voor kiezen om je hond alleen lekker te wassen. Mocht de hond vlooien hebben dan zal ik hem wassen met een vlooienshampoo, geef dit alleen wel even van te voren aan als je weet dat je hond vlooien heeft.

PUPPY WEN BEURTJE

Een allereerste trimbeurt voor een hond is vaak best spannend. Daarom kunt u bij mij GRATIS terecht voor een puppy wen beurtje voor pups tot 4 maanden. De hond mag dan even rustig rondsnuffelen in de salon en zal voor het eerst kennismaken met de trimtafel, het bad, de handföhn/waterblazer en de schaar. Dit alles duurt ongeveer 30 minuten.

SCHEREN

Bij het scheren van een vacht kort je de vacht in met een tondeuse. Er zijn verschillende maten scheerkoppen, dus scheren hoeft niet te betekenen dat de vacht heel kort wordt. De klant kan zelf bepalen hoe kort hij de vacht van zijn hond wilt.

PLUKKEN

Plukken is een techniek die gebruikt wordt bij ruwharige vachten. Het plukken is het verwijderen van loszittende dekharen. De vacht dient goed los te zitten, oftewel ‘plukrijp’ te zijn, zodat het de hond geen pijn doet en kale plekken en irritatie worden voorkomen. Wanneer deze vachten geschoren of geknipt worden, is het gevolg een vachtverandering en mogelijke huidproblemen. Het plukken zal dan ook niet goed meer lukken.

EFFILEREN

Effileren is het inkorten of uitdunnen van de vacht met behulp van een effileerschaar. Een effileerschaar is aan één of beide zijden getand, waardoor maar een deel van het haar wordt afgeknipt. Hierdoor kun je mooie vloeiende overgangen maken en delen inkorten op een natuurlijk ogende manier.

KNIPPEN

Bij het knippen kort je de vacht in met een rechte schaar. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor krulvachten, denk hierbij aan een poedel. De hond wordt op deze manier in model geknipt.

ONTWOLLEN

Ontwollen is het verwijderen van de loszittende ondervacht. De wollige ondervacht is het haar wat je vaak overal in huis vindt (2 tot 4 keer per jaar erg veel). Deze losse haren worden verwijderd door middel van de was en blaas methode en versnelt het verharen bij de hond. De was en blaasmethode houdt in dat de hond gewassen wordt om de oude wolharen te verzwaren en daarna gedroogd wordt met een waterblazer die de losse haren eruit blaast. Doordat de dode doffe haren verwijderd worden, ziet de vacht van de hond er na een ontwol beurt glimmend uit en is weer helderder van kleur.

TUSSENBEURT

Bij mij kunt u ook terecht voor een tussenbeurt voor 50% van het normale trim tarief van uw hond. Tijdens een tussenbeurt wordt de hond gewassen en gedroogd, gekamd en worden de oogjes weer vrij geknipt en de voetjes bijgeknipt. Een tussenbeurt kun je inplannen tussen de volledige trimbeurten in.