OVER MIJ

Ik ben Iris Fritsma en sinds april 2018 heb ik mijn eigen trimsalon.

Al van kleins af aan ben ik gek met dieren. Ik wilde het liefst een hele kinderboerderij thuis, maar dat vonden mijn ouders natuurlijk niet zo’n goed idee. Wel kregen we een hond, een border collie (met een klein beetje stabij): Gijs. Ik was 5 jaar en vond het heerlijk om met hem te spelen, hem kunstjes te leren en ook om hem te borstelen. Ik weet nog goed dat ik in groep 8 mijn spreekbeurt hield over de border collie. Ik had Gijs mee naar school en wilde mijn klas graag laten zien wat ik hem allemaal had geleerd. Eenmaal op het schoolplein aangekomen haalde ik de koekjes tevoorschijn en voor ik iets kon zeggen deed hij al zijn kunstjes al! Beetje jammer….maar wat een geweldige hond was hij.

Na de middelbare school ben ik de MBO opleiding diermanagement gaan doen. We kregen er toen nog een hond bij: Joep. Een witte herder, hij woont nog steeds bij mij. In 2014 heb ik de opleiding afgerond en minder dan een jaar later ben ik in Zuidwolde komen te wonen. Dit was een hele stap voor mij, aangezien ik uit Groningen kom, en het heeft mij erg geholpen dat ik Joep had.

Het hebben van een eigen trimsalon is altijd mijn droom geweest. In 2016 ben ik begonnen aan de opleiding honden trimmen en in 2017 haalde ik mijn diploma. In de tussentijd heeft mijn vriend onze schuur verbouwd tot trimsalon. Deze was begin 2018 klaar en toen heb ik ook de stap gezet om mijn trimsalon vast te leggen bij KVK. Per april was het dan zo ver: mijn eigen ‘Hondentrimsalon HirisT’ geopend!!

Iris met Joep